30 Kasım 2013

RIMMEL LONDON Lasting Finish Matte Lipstick by Kate Moss 107


Herkese günaydın! Bugünün yazısı, yine ün yapmış ürünlerden biri olan Rimmel London'ın Kate Moss serisinden 107 numaralı ruj hakkında olacak.



107 numara, özellikle yabancı bloglarda epey ün sahibi oldu. Hak ediyor mu derseniz; kesinlikle evet! Koyu ve mat bir vişne çürüğü rengi olan bu rujun kalıcılığı, serinin diğer pek çok rengine göre daha yüksek. Gün içerisinde az da olsa tazelenmeye ihtiyaç duyuyor. Sürümü kolay; eğer ki çok kuru dudaklarınız varsa nemlendiricinin üzerine uygulamanız daha sağlıklı olur.


Duruşu iddialı ve ilgi çekici! Güzel yanlarından bir diğeriyse; pek çok kırmızı rujda yaşanan "dişleri sarı gösterme" sorunu, 107'nin yanından geçmiyor!


Ben bu ruju, yazısını şurada yazdığım Estee Lauder'in Apple Cordial dudak kalemi ile kullanıyorum.

Rimmel London'ın uygun fiyatlı ve kaliteli ürünlerinden bir diğeri daha; 107! Tam bir sonbahar rengi!

Watsons mağazalarından indirimsiz 12.99 tl'te sahip olabilirsiniz.

Hemen aşağıda rujun bendeki duruşuna bakabilirsiniz.



Herkese sevgiler! :)


29 Kasım 2013

REAL TECHNIQUES Expert Face Brush


Herkese günaydın! Bugünün yazısı, aylar öncesinden çokça ün yapmış ve hala tüm hakkıyla bu ünü koruyan Real Techniques fırçalardan Expert Face Brush üzerine olacak.

İngiliz makyaj artistleri Pixiwoo kardeşlerden Samantha Chapman'ın tasarımı bu fırçalar. Ve her biri ayrı harika!

Türkiye'de bulmak son zamanlarda kolaylaşmış olsa da ben tüm Real Techniques'lerimi alırken (Haziran 2013) maalesef tek seçenek yurt dışıydı. Ben fırçalarımın hepsini Amazon'dan sipariş ettim. 15 günlük stresli bir bekleyişin sonunda sorunsuz, sıkıntısız, sapasağlam kavuştum fırçalarıma. Tabi ki içlerinden en çok merak ettiğim, en çok ün yapmış olan Expert Face'di.


Çok amaçlı kullanım sağlayan bu fırçanın tüylerini çok merak ediyordum ve paketten çıkarıp dokunduğum gibi mest oldum! Yumuşacık! Fırçanın ucu yuvarlak ve hafifçe sivrileşiyor; yanlardansa basık. Oldukça değişik bir şekli var. 

Çok amaçlı kullanım derken benim deneyip memnun kaldığım ürünler; öncelikle likit fondöten, bronzer, pudra, toz allık, krem allık ve highlighter! Daha ne olsun ki!

Fondötende "yokmuş gibi" bir bitiş sağlıyor! İnanılmaz eşit ve doğal bir sonuç veriyor! 

En sevdiğim özelliklerinden bir diğeri; ürünü yememesi, emmemesi! 

Temizlik konusunda da çok uslu! Çok kolay temizleniyor ve çok çabuk kuruyor. Tüm Real Techniques fırçalarım çok çabuk kuruyor. Bunda tabi ki kıllarının sentetik olmasının da etkisi var.


Kesinlikle herkeste en az bir tane bulunması gereken muh-te-şem bir fırça! Mutlaka ama mutlaka edinin! 

Cloud10beauty, Feelunique, Amazon sitelerinden ve Instagram üzerinden satış yapan hesaplardan bu ürüne ulaşabilirsiniz.

Herkese sevgiler! :)


28 Kasım 2013

ESTEE LAUDER Artist's Lip Pencil 06-Apple Cordial


Günaydın! Bugün, çok sevdiğim bir dudak kaleminden bahsedeceğim sizlere. Estee Lauder'in Artist's Lip Pencil'ı.


Bendeki 06-Apple Cordial rengi. Kırmızılarla ve çok koyu olmayan bordolarla uyumlu. Rengi çok hafif vişne çürüğü de barındıran koyu bir kırmızı.


Sürümü çok kolay. Kalıcılığı çok başarılı. 

Çok canlı kırmızılarım hariç yada yada çok koyu bordolarım; bu ikisinin arasındaki tüm kırmızılarla uyuyor. Ve ben çok severek kullanıyorum!


Bu dudak kalemine Boyner, Douglas, Sephora, Sevil, Tekin Acar ve YKM mağazalarından 60 tl'ye ulaşabilirsiniz.

Herkese güzel günler! :)



27 Kasım 2013

Sigma F80 Flat Top Kabuki Brush


Günaydın! Günün yazısı, uzun zamandır istediğim ve bir buçuk ay kadar önce kavuştuğum, kavuştuğumdan beri her gün kullandığım fırçam Sigma F80 üzerine!

Diğer pek çok fondöten fırçasına göre farklı bir yapısı var. Öncelikle fırça sapı diğer fırçalardan daha kalın ve parlak. Tüyleri tutan metal aparatta bulunan Sigma logosu oldukça şık duruyor. 


Tüyler sık, düz, sentetik ve yumuşacık! İşte bu kadar şöhretin asıl sebebi bu tüyler.

Özellikle likit ve bir tık katı yani "kremsi" ürünleri uygulayışı harika! Kesinlikle fırça izi kalmıyor ve ne ürünü uygularken ne de yıkarken tüylerin dökülmesi gibi bir durum söz konusu değil.


Ürünün sıkça duyulan iki sıkıntısına gelecek olursak; ilki "ürün yemesi". Çok az miktarda ürün yemesi var ama bu size sıkıntı yaratacak kadar ciddi boyutlarda değil. İkincisi ise temizlenmesi; bu da ne ile yıkadığınıza göre başınıza gelecek yada gelmeyecek bir durum. İlk kullanımlarımda "bulaşık jeli + 1-2 damla zeytin yağı" ile yıkadım ancak ciddi sıkıntı yaşadım temizleme konusunda. Fırçada ürün kaldı ve çıkaramadım. Durulamak da epey zor oldu. Ancak kalitesine güvendiğim antibakteriyel bir sıvı sabunla ve beyaz sabunla dönüşümlü yıkadığımda bu sorunlar ortadan kalktı!


Kesinlikle gözüm kapalı tavsiye edeceğim, çok başarılı bir fırça.

Ben bu fırçayı Instagram üzerinden bir hesaptan 50tl'ye aldım ve 12tl de kargo ücreti ödeyerek toplam da 62 tl'ye sahip oldum.

Herkese sevgiler! :)



26 Kasım 2013

MAC Myth Lipstick


Merhaba! Günün yazısı, çok severek kullandığım nude (çıplak dudak) rujlarımdan en favorim Mac'in Myth'i üzerine olacak.



Saten bitişli tam bir bej Myth. Saten bitişi sayesinde oldukça kalıcı. Herşey harika, tek bir kusuru var; çizgilere dolabiliyor. Bunu önlemek için bir gün önceden yapılan iyi bir dudak bakımının, dudak peelinginin ardından mükemmel duruşa ulaşabilirsiniz!


Bu rujun en büyük artılarından biri; tamamen nötr bir renge sahip olması nedeniyle başka renklerle rahatlıkla karıştırılarak harika sonuçlar elde edilebilir olması! 


Myth'e Mac mağazalarından yada Mac resmi internet sitesinden (click!) güncel fiyatıyla 50 tl'ye sahip olabilirsiniz.

Hemen aşağıda bendeki duruşunu görebilirsiniz!



Herkese sevgiler! :)

25 Kasım 2013

AVON Mega Effects Mascara


Günaydın! Bugünün yazısı, son zamanların en sıradışı makyaj malzemesi üzerine olucak! Avon'un Mega Effects Maskarası!


Bu maskaranın çıkacağını duyduğum an meraklanmaya başlamıştım. Son zamanlarda beni en çok heyecanlandıran ürün kendisi! Daha satışa çıkmamışken, Kurban bayramı zamanı Avon resmi sitesinden bir form yayınladı. Formu dolduran herkese ürünü hediye edeceğini açıkladı. Tabi ki hemen formu doldurdum ve beklemeye koyuldum.

Duyurulduğu gibi bayramdan sonra dağıtıma başladılar. Fakat adresler ve bilgilerde epey karışıklık olmuş. Ben kargo şubesine bizzat gidip, bilgilerden yalnızca "site adının" ve "telefon numaramın 05xx kısmı hariç devamının" doğru olması sayesinde paketimi alabildim. Avon bu karışıklığı farkettiğinde anlaşmalı olduğu kargo firmasına "herhangi bir bilgisi uyana paketi teslim edin" demiş sağolsun! :) Ben de Kurban bayramından hemen sonraki hafta içi maskarama kavuştum!


Görünümü de uygulaması da alışılmışın çok dışında olan bu maskara, kırmızı kapaklı siyah bir kabın içinde geliyor. Kırmızı kapağı çıkardıktan sonra içinden maskarayı çekip çıkarıyorsunuz. Bükülebilir fırça, siz hangi açıyla daha rahat sürebilirseniz ona göre ayarlamanızı sağlıyor. 



Yapısı oldukça ıslak. Bu sebepten uygulaması biraz uğraştırıcı. Kesinlikle pratik bir ürün değil. Fakat kuruduktan sonra siz çıkarana kadar asla çıkmıyor, dökülmüyor, kirpiklerinizin duruşunu gün boyu koruyor! Hatta çıkarmakta biraz uğraştırıyor bile! 


Etkilerine gelirsek, kirpikleri tek tek ayırıyor, uzatıyor ve ikinci katta çok başarılı bir şekilde dolgunlaştırıyor! İtiraf ediyorum bu kadarını beklemiyordum! Bu maskaradan da sonra, sanıyorum ki dolgunluk sağlayan maskaralar diğer maskaralara göre bir tık daha zor çıkıyor..

Mega Effects ile ilgili söylenecek olumsuz tek ifade; geç kuruyor olması ki bu benim için büyük bir problem değil. Hakkındaki tek endişem ise kabın yapısından dolayı tipik tüp maskaralardan çabuk kuruması.. Endişemin yerli mi yersiz mi olduğunu zaman gösterecek..

Böyle farklı bir maskaraya sahip olmak insanı mutlu ediyor! 

Satışının ilk ayına özel 16.90tl gibi bir fiyata düşmüşken bu ürünü kaçırmayın ve koleksiyonunuza mutlaka katın!

Herkese sevgiler! :)



23 Kasım 2013

THE BALM Put A Lid On It


Herkese günaydın! Bugün göz makyajımın olmazsa olmazı ve hatta demirbaşı; The Balm - Put A Lid On It göz bazından bahsedeceğim.

Göz bazları, göz makyajlarının daha uzun süre; bozulmadan, çizgilere dolmadan, uçmadan kalmasını sağlayan ve renkleri daha canlandıran müthiş yardımcılardır! 

Bu ürünü 2013 Temmuz'dan beri arıyordum! Geçtiğimiz aya kadar Mersin'de yalnızca bir tane Gratis şubesi olması da işimi zorlaştırıyordu. Her ay iki üç kez tekrar tekrar adımı ve telefonumu bırakıp oflaya oflaya eve dönüyordum. İzmir ve İstanbul'daki arkadaşlarıma da sormama rağmen bir türlü denk gelmiyordu. Yazın ürünün üretimiyle ilgili bir sıkıntı yaşanıyordu ve pek çok mağaza bu ürünün stoğu yenilenmiyordu. Geçen ay Forum'a da bir Gratis açılmasıyla açılış günü bir umut koştum ama hazin son aynı .. Bir hafta sonra öylesine girmişken Gratis'in sevgili mağaza müdürü, ben hiç The Balm standına niyet etmemişken güzel haberi verdi! Mağazaya o dönem için yalnızca iki tane gelmiş ve devamının ne zaman geleceği belli değilmiş. Tabi ki ikisini de kaptım! :) Gelelim ürüne...


Ürün tüp formda ve her The Balm ürünü gibi bu ürün de çok sevimli bir ambalaja sahip. Tüp yapısı çok kullanışlı. İhtiyacınız kadar ürünü çok rahatlıkla alabiliyorsunuz. Zaten azıcık bir miktar rahatlıkla yetiyor. İlk anda hissettirdiği yapısı ıslak olsa da 10-15 sn içinde kuruyor ve sabitleniyor. Sonrasında makyajınız siz silene kadar sizinle! :)


Renkleri canlandırmak, daha net hale getirmekte de oldukça başarılı!

Gratis mağazalarından indirimsiz haliyle 27 tl'ye sahip olabilirsiniz.

Herkese güzel günler! :) 


22 Kasım 2013

Maybelline Colossal Volum Express Smokey Eyes Mascara


Herkese günaydın! Bugün reklamlarda sıkça çıkarak annemin merakını çekmesi ve benden istemesiyle geçtiğimiz bayram indirimden aldığım bir maskara üzerine yazım.

Maybelline son birkaç yıldır özellikle aldığı ödüllerle beraber ciddi yükselişe geçti. Zaten var olan Volum Express serisine de yeni üyeler ekledi. Smokey Eyes Mascara da bu yeni üyelerden biri.

Tüpün şekli, tipik Volum Express tüpü. Sarı renkli tüpün üzerinde Smokey (Dumanlı) havasını yaratmak adına siyah duman efektleri var. Fırçası hafif tombul. Kıllar sık ve ayrık.


Vaat ettiği etki; takma kirpik görünümünde dumanlı gözler.

Çok şanslıyım, uzun ve kendiliğinden kıvrık kirpiklere sahibim. :) Bu maskara kirpiklerimi tek tek ayırdı ve daha da uzattı. Fakat pek bir dolgunluk katmadı. Hatta oldukça günlük bir etki yarattı. Bunun dışında çabuk kuruyor. Kolay çıkarılıyor. 


Vaat ettiği etkiyi tam olarak karşılayamıyor olsa da günlük kullanım için gayet başarılı bir maskara. 

Watsons mağazalarından indirimsiz 14.90 tl'ye bulabilirsiniz.

Herkese sevgiler! :)



21 Kasım 2013

The Balm - Nude Tude Palette


Herkese merhaba! Pek sevgili The Balm'ın, sevimli başka bir ürünü bugünün konuğu. En meşhur paletlerinden biri Nude Tude.


Her The Balm ürünü gibi bu palet de karton ambalajda. Ambalaj tasarımıysa yine şahane! Paketin iç ve dış yüzünde çok şık, vintage tarzda döşenmiş bir ev görüntüsü var. 


Her birinin pigmentasyonunun gayet başarılı olduğu, hem ışıltılı hem de mat renklerin bulunduğu, 12 renkten oluşan göz alıcı bir palet. 

Paletteki en koyu renkler olan Serious ve Sleek, pigmentasyonlarından dolayı diğerlerine göre daha dikkatli kullanılmalı.


Palet içindeki fırçayı pek kullanışlı bulmasam da eğer ki fırça sıkıntınız varsa sizi idare edebilir.



Bu palete Gratis mağazalarından indirimsiz haliyle 60 tl'ye sahip olabilirsiniz.

Herkese renkli günler! :)


20 Kasım 2013

Rimmel London - Lash Accelerator Endless Mascara



Herkese merhaba! Rimmel London uygun fiyatlarına karşılık başarılı ürünleriyle, piyasaya girdiği günden beri gönlümüzü fethetmeye devam ediyor. İşte bugünün konusu; Lash Accelerator Endless Mascara - Extra Black!


Ambalajının çok albenisi olmasa da uzun, ince, tipik maskara tüpü. Fırçanın yapısı ince ve uzun, plastik. Kirpikleri hacimlendirmekte başarılı; tek tek ayırıp uzatmakta daha başarılı! 

Biraz geç kuruyor olması yaşattığı tek sıkıntı.

Uygun fiyatına oranla kesinlikle çok başarılı! Tavsiye edilenler listesinde yeri gayet sağlam! ;)

Watsons mağazalarında, Rimmel London standlarından bu maskaraya ulaşabilirsiniz. Fiyatı (yanlış hatırlamıyorsam) 12 yada 13 tl idi.

Herkese sevgiler! :)


19 Kasım 2013

Flormar - Style Matic Eyeliner (S04)



Herkese günaydın! Bugün sizlere etkisiz gibi görünebilecek fakat çok işlevsel bir yardımcıdan bahsedeceğim. Flormar'ın Style Matic Eyeliner kalemi, S04 rengi. Daha önce Flormar'ın yalnızca oje grubunu ve kalemlerini sevdiğimi söylemiştim; bu kalem de onlardan biri.


Bu kalem çıkalı pek fazla olmuyor. Ben de bu kalemden önce, az sonra anlatacağım kullanım yerleri için, bu kalemle aynı işlevi gören Golden Rose Eyeliner - 312 numaralı kalemi kullanıyordum. Kendisi çok aydınlık bir beyaz. İşimi görüyordu fakat çok memnun değildim. Çünkü beyaz renk patlar ve renk dengesini ayarlamak zordur. Ayrıca göz makyajında yanlış beyaz; gözü kızarmış ve yorgun gösterir. Yine de bir dengi olmadığından sanıyorum üç sene gibi bir zamanı beraber geçirmiştik. Evet evet, üniversite 1'in bittiği yaz tanışmıştık! :)


Gelelim Style Matic'e. Tam bir ten rengi, oldukça soft. Mat bir renk. Çok çabuk sabitleniyor. Kalem asansörlü ve kalemi tuttuğunuz yere denk gelen kısımda yumuşak bir lastik var; aynı gerçek kalemlerde olduğu gibi. Oldukça kullanışlı formda. 

Peki ben bu kalemi ne için kullanıyorum? 
Bu kalemi kullandığım üç önemli nokta var ve bu kalem yalnızca işlevini gerçekleştirmiyor; bunu pratik bir şekilde yapmamı sağlıyor. İşte o üç önemli nokta:

1) Günlük kullanımda, koyu renk göz makyajlarında da hafif renklerde de gözümün içine uyguluyorum. Bu gözlerin daha büyük görünmesini sağlar.

2) Koyu renk ruj sürdüğümde dudaklarımın etrafını concealer yada bu kalemle geçiyorum. Bu, rujun daha kusursuz ve rengin daha net durmasını sağlar.

3) Kuyruklu eyeliner çektiğimde kuyruğun altından concealer yada bu kalemi geçiyorum. Bu, kuyruğun daha net ve düzgün görünmesini sağlar.



Bu kaleme Flormar standlarından 13.90 tl'ye ulaşabilirsiniz!

Herkese güzel günler! :)

18 Kasım 2013

Bioderma - Hydrabio Exfoliating Cream



Merhabalar! Bugünün yazısı nemsiz ve hassas ciltler için nemlendirici etkili bir mikro peeling üzerine olacak. Buyurun devam edelim..

Ürün 75 ml'lik tüpte bulunuyor. Yoğun beyaz yapıda, kremsi, içinde her peelingde olduğu gibi küçük granüller var.

Haftada bir veya iki kez, nemli yüze, göz bölgesine gelmeyecek şekilde, dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulanıyor. 


Bu benim denediğim ikinci yada üçüncü peeling. Bundan öncekileri bir iki kez denedikten sonra hemen kaldırıp atmıştım. Zaten peeling konusunda çok tedirginimdir, memnun da kalmayınca hemen uzaklaşmıştım peeling konusundan. Bu peelingle de yine biricik eczacım Ferda hanım sayesinde tanıştım. "Ama.. Ben.. Peeling.. Yok yok.." derken kendimi sevgili peelingimle evde buluverdim. Tabi ki hemen denedim. İşte etkileri...

Cildinizi rahatlatıyor ve ferahlatıyor. Cildinizin nefes aldığını hissediyorsunuz. Nemlendirici etkisi sayesinde cildi germiyor, kurutmuyor. Bıraktığı yumuşak ve parlak etki sevilmeyecek gibi değil! Cildi canlandırdığı gibi düzenli kullanımda siyah noktalarımı da hafifletti. 

Genel olarak tüm peelingler için önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum; peeling cildinizde aktif sivilceleriniz varken yapılmamalıdır, yayılmalarına sebep olur. Söndükten, kuruduktan sonra peeling yapılmalıdır.

Bioderma'nın nasıl bir marka olduğundan, ürünlerinin başarısından bahsetmeye gerek olduğunu sanmıyorum. Cilt tipine ve sorununa uygun doğru ürünler seçildiği sürece Bioderma'ya ve diğer tüm dermokozmetik ürünlere sonuna kadar güveniyorum. Cilt bakımında dermokozmetik ürünlerin ne kadar önemli olduğunu bilmeyenleriniz varsa lütfen şuradaki yazıma biraz vakit ayırın. ;)

Sağlıklı bir cildin, doğru cilt bakımının atlanamaz adımlarından biri düzenli peelingtir.

Herkese sevgiler! :)