30 Haziran 2014

HELIOCARE Color SPF 50 GelCream (Light)


Merhaba! Bugünün konuğu, en sevdiğim ikinci güneş koruyucum; Heliocare'ın SPF 50 Color GelCream'i. Heliocare'ı ne kadar sevdiğimden, en sevdiğim güneş kremimden ve genel olarak güneş kremlerinden, SPF değerinden bahsettiğim yazım şurada, hala okumadıysanız ona da bir bakın derim. :)


Heliocare'ın bu güneş koruyucusu, SPF 50 içeren renkli bir güneş kremi. Renkli güneş koruyucular bence büyük bir devrim! Özellikle yaz aylarında, cildiniz dik gelen ve yoğun güneş ışınlarından yoruluyor. Korumak adına önce güneş kremi sürüyorsunuz, daha sonra renk eşitlemek için kapatıcı etkili herhangi bir ürün. Her ne kadar yazları fondöten yerine, renkli nemlendiriciler tercih edilse de, neticede cilt daha da yoruluyor. 

Renkli güneş koruyucular, tam da bu sebepten büyük bir devrim niteliği taşıyor bence.


50 ml'lik ürün plastik, tüp formlu bir ambalajda geliyor. Pompalı bir başlığa sahip; bu sayede hijyenik olarak istediğiniz miktarda ürünü alabiliyorsunuz. 


Yapı olarak likit ile krem arası bir formu var. Uygulamanın ilk anında glowy (ıslak) bitişli ancak birkaç dakika sonra matlaşıyor, "sağlıklı" olarak ifade edilecek bir parlaklıkta sabitleniyor.

Hemen yukarıda elime aldığım noktadan iki tane, tüm yüzüme yetiyor.


Gün ışığında duruşu da hemen aşağıdaki gibi. Bendeki rengi Light. Açıkçası tenime bir ton kadar koyu. Az miktarda ürün uyguluyorum, cildime iyice yediriyorum; kısa bir zaman içinde rengi hafif kırılarak benim rengimle eşitleniyor. Bu şekilde çok da sıkıntı yaşamıyorum. Ancak ışık da etkili oluyor pek tabii. 


Hemen aşağıdaki fotoğrafta, gölgede, rengin duruşunu daha iyi görebilirsiniz.

Uygulamayı her zaman parmaklarımla yapıyorum. Renkli bir ürün diyerek fırça yada sünger kullanmıyorum. Kapatıcılığı çok hafif. Kusurları kapatmıyor, yalnızca rengi dengeliyor.


Her ne kadar bronzlaşmayı pek sevmesem ve hatta adam akıllı bronzlaşamasam bile (daha çok kızarıyorum! :)) birden bastıran bu sıcaklarda yine de bir-iki ton rengim kırılacak ister istemez. O zaman renk problemi de ortadan kalkacak. :)

Her cilt tipine uygun bu güneş koruyucuyu, özellikle normalden karmaya dönük ciltler çok sevecektir!

Yetkili eczanelerden ve online ecza sitelerinden, etiket fiyatı 72 tl'ye bu ürüne ulaşabilirsiniz.

Herkese sevgiler! :)

4 yorum:

  1. Benim elimde de testerı var. Mutlaka deneyecegim :)

    YanıtlaSil
  2. Kuru ciltler için önerir misin peki bu güneş koruyucuyu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru ciltler de kullanabilir, çok kuru ciltlere yeterli gelmeyebilir.

      Sil