10 Haziran 2014

HELIOCARE Ultra SPF 90 Gel




Günaydın! Her ne kadar birkaç aydır mevsimlerde gecikmeler yaşıyor olsak da güneşli günler kapımızda. Bu zamanlarda bir güneş kremi yazısı yazmamak olmazdı.

Önce genel olarak çok sorulan ve kafa karıştıran bir duruma netlik getirmek istiyorum. SPF miktarı; Titanyum dioksit ile Çinko oksit'in oranı demektir. Titanyum dioksit; UVA ve UVB ışınlarını önler. Çinko oksit; cildin su kaybetmesini önler, yazın güneş kışın ise soğuk yanıklarına karşı cildi korur.  

SPF ne kadar yüksekse; bu iki maddenin oranı da o kadar yüksektir. Ayrıca "SPF ne kadar yüksek ise o kadar kanserojendir " düşüncesi de son derece bilinçsiz bir yaklaşım. SPF ne kadar yüksek olursa; o kadar uzun süre koruma sağlar. Örnek olarak; Akdeniz bölgesinde yaşayan birinin, 20-30 faktör bir koruyucuyu ortalama iki saatte bir yenilemesi gerekir. Ama 50 faktör bir koruyucuyu günde iki kez yenilemesi yeterlidir.

Güneş kreminin ne kadar önemli olduğundan ve yaz-kış kullanılması gerektiğinden bahsetmeme gerek olduğunu sanmıyorum. Benim okuyucularım bu konuda bilinçli, biliyorum. :) Ben de güneş alerjisi olan ve Mersin'de ikamet eden biri olarak, keyfi değil son derece mecburi olarak yaz-kış güneş kremi kullanıyorum. Şimdi sizlere en en sevdiğim güneş kremimi tanıtmak istiyorum. :)


Heliocare'ı marka olarak çok seviyorum. Güneş kremlerini çok çok başarılı buluyorum. Bunun dışında bir güneş koruyucusunu daha tanıtacağım yakın zamanda. Bugün Heliocare'den ilk konuğum ve en gözdem; SPF 90 Gel.


 Tüp formda, tipik güneş kremi ambalajına sahip. 50 ml içeriği ile her gün bir kez kullanımda ortalama 3 ay gidiyor. "Gel" olması sebebiyle kıvamı oldukça yoğun, bu sebepten parmağınıza aldığınız bir parça ürün geniş bir alana yeterli geliyor.

Hemen aşağıdaki fotoğrafta elimin üzerine aldığım miktar, tüm yüzüme yeterli oluyor.


Hafif bir de kokusu var ki ben çok seviyorum! Canlı ve temiz kokuyor. Rahatsız edebilecek kadar ağır ve kalıcı olmadığından; koku hassasiyeti olanların tedirgin olmasına gerek yok. :)



Yapış yapış bir his bırakmıyor, kıvamı yoğun olmasına rağmen çabuk emiliyor ve ciltte ağırlık oluşturmuyor. Makyaj altında da oldukça sorunsuz; ürünleri karıştırmıyor, kirli görünüm yaratmıyor.

Non-komedon özelliği sayesinde; yağlı ve akneli ciltler başta olmak üzere tüm cilt tipleri için uygun bir güneş koruyucu. Non-komedon olarak, sivilce oluşturmayıp, olan sivilceleri kötü etkilememesiyle yağlı ciltlere uygun olsa da; özellikle T bölgesinde parlama sorunu oluşturabileceğini söylemeden geçmek istemiyorum. 

En en en sevdiğim güneş koruyucum Heliocare Ultra SPF 90 Gel! Yaz-kış günümün demirbaşı! :)

Yetkili eczanelerden yada güvendiğiniz online eczanelerden 65 tl etiket fiyatıyla bu ürüne ulaşabilirsiniz. Buraya tıklayarak benim güvendiğim online eczanem DermoMarket'te ise 48,75 tl'ye   ulaşabilirsiniz.

Herkese sevgiler! :)

3 yorum:

  1. Tam da güneş koruyucu arayışındaydım bu yazı imdadıma yetişti :)

    YanıtlaSil