22 Temmuz 2013

Daylong - Actinica - Güneş Koruyucu



Merhabalar! Dün "Şu hava durumunu bir de biz ölçelim" deyip havanın akşamüstü (açıklanan 35 derecenin aksine) 42 derece olduğunu görünce daha ciddi, daha etkili bir güneş koruyucudan bahsetmek gerekli dedim. Daylong Actinica.

Bu güneş koruyucu, daha önce anlattığım ve uzun süre kullandığım Solecrin'den tamamen farklı bir şekilde çalışıyor ciltte. Solecrin 50 faktörlü, cilt yüzeyinde kalan normal bir güneş koruyucuyken; Daylon Actinica deri altına işleyerek, sürüldükten 15 - 20 dk sonra "patlama" olarak tabir edilen etkisini göstermeye başlıyor.

"Non-Melanom Deri Kanseri ve Güneş Alerjisine Karşı Etkisi Kanıtlanmış Koruma" da kendisinin sloganı.

Ürünün kendi hazırladığı özellikleri aktarıyorum:

 + Daylong Actinica, hoş bir kozmetik losyon içerisinde, UVA ve UVB ışınlarına karşı çok yüksek spektrumlu bir koruma sağlar.

  • Non-melanom deri kanserleri (Aktinik Keratoz, Basal Hücreli Karsinom & Skuamöz Hücreli Karsinom) gelişimine oldukça yatkın olan hastalarda yapılan 2 yıllık bir çalışmada, Daylong actinica’nın aktinik keratoz ve skuamöz hücreli karsinomun engellenmesinde etkili olduğu kanıtlanmıştır.
  • Güneş alerjisi olan hastalarda yapılan çalışmada, Daylong actinica’nın bu hastaların alerjik reaksiyonlardan korunmasında oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır.
 + Daylong actinica, non-melanom deri kanseri (NMDK) ve polimorf ışık erüpsiyonu (güneş alerjisi) riski taşıyan kişilerde kullanılabilir.
 + Daylong actinica hem UVB hem de UVA ışınlarından korur. Fotostabil özellikte geniş etki alanlı güneş filtreleri içerir ve suya dayanıklıdır. Daylong, UVB ışınlarına karşı çok yüksek bir koruma seviyesi sağlar.           
 + Daylong actinica, UVA aralığında resmi Avustralya Standartları’na uygundur. Yine de mümkün olduğunca gün ortası güneşinden korunmalı ve güney bölgelerde (özellikle Ekvator çevresinde) güneşe çıktığınızda gerekli tedbirleri almalısınız.
 + Daylong actinica’nın daha iyi bir cilt bakımı için nemlendirici özellikleri de vardır. Kokusuz olması ve klasik PEG emülsifiye edici maddeleri içermemesi, losyonun iyi tolere edilmesini ve bu şekilde çok hassas ciltlerde bile rahatça kullanılabilmesini sağlar.



Bu ürünün sevmediğim tek bir yanı var! O da maalesef bir güneş koruyucunun en istenmeyen özelliği; yapış yapış olması. 

Ben ürünü (çok çok sıcak havalar hariç; yani 50 derece ve üzeri havalar hariç) yüzüme uygulamıyorum. Çünkü oldukça yağlı, kalın ve yoğun bir yapısı var. Bu sebepten yüzüme ağır geliyor. Ancak güneş alerjisi olan biri olarak; vücuduma kullandığım bu üründen çok memnun kaldığımı söyleyebilirim. Şunu özellikle belirtmek istiyorum; yüzde kullanım için, normal, karma ve yağlı ciltlerin uzak durması gereken bir ürün. Ancak çok kuru cilde sahip olanlar, yüzde de rahatlıkla kullanabilir.

Ürün kesinlikle müthiş etki gösteriyor. Yapışkanlıktan yarım puanını kırarak 5 üzerinden 4,5 veriyorum.

Benim gibi "çok yüksek nem ve sıcaklıkta" yaşayanlar ve yoğun formüllü iyi bir güneş koruyucu arayanlar rahatlıkla alabilirler.

3 yorum:

  1. Daylong Güneş Kremi ben de bu sezonda kullandım sonuçları oldukça başarılı idi. Güneş kremi olarak Daylong kaliteli bir ürün tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşkar ben http://www.botanikecza.com/daylong adresinden satın almıştım fiyatlar oldukca uygun tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  3. Güneş ürünü olarak bu ürüne değil de http://www.turuncukasa.com/daylong-kids-spf-50-lotion-150-ml-cocuklar-icin-gunes-koruyucu-losyon-45854?search_query=daylong+g%26uuml%3Bnes&results=9 linkini verdiğim ürün oldukça kullanışlı, yapışkanlığı da yok üstelik

    YanıtlaSil