21 Temmuz 2014

MAC Fix +


Günaydın! Bugün sizlerle geçenlerde videosunu paylaştığım Mac alışverişimin bir parçası olan Fix +'dan bahsedeceğim. Elime geçtiği günden beri, her gün defalarca kullanarak; bu ürünü yorumlayacak kıvama geldim. :)

Mac'in en meşhur ürünlerinden biri olan Fix + 'ı muhtemelen bilmeyeniniz kalmamıştır, ancak dinlemek isteyenler için bir de ben yazayım ve benim için arşiv niteliği taşıyan blogumda da bulunsun istedim. 

Fix + , çok amaçlı kullanılan bir ürün. En bilinen ve tercih edilen özelliği "makyaj sabitlemek". Bu konuda ortalama 5 saatlik bir başarı elde ediyor. Bunun dışında kullanmaktan çok keyif aldığım noktalarsa şöyle; 

- Kullanacağım farlarda metalik bir görünüm oluşturmak istediğimde, farı uygulamadan önce fırçamı Fix + ile ıslatıyorum.
- Pigment uygulayacağım zaman, dökülmesini önlemek ve kalıcılığını arttırmak amacıyla, yine önce fırçamı Fix + ile ıslatıyorum.
- Krem formda, yoğun olan ürünlerin yapısını inceltmek ve daha kolay bir uygulama sağlamak için; uygulama yaptığım fırçayı yada süngeri Fix + ile ıslatıyorum.
- Makyajım bittikten sonra, sabitlemenin dışında; daha doğal bir görünüm oluşturmak, makyajımın cildimle bütünleşmesini sağlamak için tüm yüzüme Fix + 'ı sıkıyorum.
- Yalnızca göz fırçalarımı değil, sünger ve yüz fırçalarımı da Fix + ile ıslattığım uygulamarla; hem uygulama kolaylaşıyor hem de daha doğal bir sonuç sağlıyorum.
- Makyajdan önce tüm yüzüme Fix + uygulayarak, cildimi makyaja hazırlıyorum.

Bahsettiğim tüm bu kullanım yöntemlerini daha önce şurada yazdığım Termal Sularla da uyguluyordum. Kıyaslayacak olursam; rengi netleştirmek ve kalıcılığını sağlamakta Fix + Termal Sulardan daha iyi. Termal Sularla Fix + önemli bir konuda birbirinden tamamen ayrılıyor. Bilmelisiniz ki; Termal Sular medikal ürünler, bakteriyolojik açıdan tamamen saflar ve mineral değerler bakımından zenginleştirilmiş, arı sular. Fix + ise bir kozmetik ürünü.


Vitamin ve minerallerle beraber; "yeşil çay, salatalık, papatya ve sugi özleri" içeren ve 100 ml içeriğe sahip olan ürün, güvenli kullanımı sağlayabilmek amacıyla kilitli bir başlığa sahip. ukarıda gördüğünüz başlığı çevirerek, kilidi kapayıp açıyorsunuz. Bu sayede, çantanızda yada valizinizdeyken dökülme ihtimali ortadan kalkmış oluyor.

Sıkça kullanmama rağmen hala bir azalma gözlemlemediğim bu ürün, muhtemelen bana çok uzun bir süre gidecek.

Mac Cosmetics mağazalarından yada www.maccosmetics.com.tr adresinden 100 ml Fix + 'a 64 liraya, 30 ml Fix + 'a 34 liraya ulaşabilirsiniz.

Sevgiler! :)


2 yorum: