1 Temmuz 2014

URBAN DECAY Naked Palette



Merhabalar! Yazmak için çok geciktiğim bir yazıyla karşınızdayım bugün; Urban Decay'in Naked serisinden birinci palet. Bu palet tam altı aydır benimle olmasına rağmen, nedense bir türlü sıra ona gelmedi ve yazısını hazırlayamadım. Kısmet bugüneymiş diyor ve daha önce hakkında defalarca yazılmış çizilmiş bu paleti, bir de ben anlatıyorum.

Öncelikle üzülerek belirtmeliyim ki; Urban Decay maalesef "hala" ülkemizde bulunmuyor. Ben bu paleti Instagram üzerinden bir hesaptan almıştım. Hesap şu an aktif değil, çünkü satıcı Amerika'dan dönüşünde tek seferlik sipariş almıştı. Ancak eğer ki yurt dışına çıkan/çıkacak bir tanıdığınız yoksa; yine Instagram üzerinden satış yapan güvenilir hesaplardan bu palete ulaşabilirsiniz.

Hepsi bir pakette toplanmış olmak üzere, paletle beraber; mini boy bir far bazı ve Good Karma serisinden düz far fırçası da geliyor.


Palet kahverengi, kadife kaplı bir ambalaja sahip. Üzerinde altın detaylarla paletin adı yazılı. Mıknatıslı kapağıyla, oldukça sağlam. 


Kapağı açtığınızda geniş bir ayna karşılıyor sizi. Aynanın koruma bandını çıkardıktan sonra rahatlıkla kullanabilirsiniz, oldukça kullanışlı bir ayna. 

1,3 gramdan 12 adet far var. Genel olarak ikisi mat, diğerleri ışıltılı olan bu farların neredeyse her biri farklı bitişlere sahip.


Paletteki farlar çoğunlukla sıcak renklerden oluşmuş ve genel olarak hepsi belirgin renkler. Işıltıları sizi hiç korkutmasın, kullanışlı ışıltılara sahipler. Paletin sıcak renklerden oluşması dolayısıyla bu paleti, cilt alt tonu sıcak yada nötr olanlar daha çok seveceklerdir.


Virgin; Satin yapıda, soğuk tonlu bir inci beyazı. Çok belirgin bir far değil, oldukça doğal ışıltılı bir duruşu var. Hafif göz makyajlarımda tüm kapağa, genelde ise kaş altı ve göz pınarı aydınlatmalarında kullanıyorum.

Sin; Shimmer yapıda, oldukça ışıltılı/parlak, pembe yansımalı şampanya rengi. Tüm göz kapağıma uygulayarak kullanıyorum.

Naked; Mat yapıda, ten rengi farlardan biri. Benim ten rengimden bir kaç ton koyu, çok yumuşak bir sütlü kahve. Genelde katlanma bölgesine, geçişleri yumuşatmak için kullanıyorum. Paletteki favori farlarımdan.

Sidecar; Kahve yansımalı lila. Yine oldukça ışıltılı. Rengin bronz bir duruşu var ve bunu çok seviyorum. Paletteki favori farlarımdan.

Buck; Mat yapıda, sıcak bir kahverengi. Katlanma bölgesini belirginleştirmede ve gölgelendirmede sıkça tercih ettiğim ve bu paletteki favori farlarımdan biri.

Half Baked; Shimmer yapıda, sıcak alt tonlu, oldukça parlak, metalik bir bronz altın! Kışın gece makyajlarında, yazınsa her daim tercih ettiğim farlardan biri. Kesinlikle bu paletteki en sevdiğim farlardan biri!


Smog; Shimmer yapıda, ışıltı bronz kahve. Tek başına da harikalar yarattığı gibi, gölgelendirmede de çok seviyorum!

DarkHorse; Shimmer yapıda, ancak o kadar da ışıltı içermeyen; bronz yansımalara sahip yanık kahve. Tek başına da hoş olabilir ancak ben genellikle gölgelendirme için tercih ediyorum. Zaman zaman tüm göz kapağıma açık renk far geçtiğimde, kirpik diplerini belirginleştirmek için de severek kullanıyorum.

Toasted; Shimmer yapıda, yoğun pembelik içeren bronz-kahve. Tek başına da gölgelendirmede de çok seviyorum.

Hustle; Shimmer yapıda, pembe yansımalara sahip mürdüm-kahve. Shimmer denilecek kadar yoğun ışıltılara sahip olmayan farlardan bir diğeri. Katlanma bölgesine çok yakıştırıyorum.

Creep; Palette pigmentasyonu en zayıf far. Mat siyah far üzerinde; gümüş, pembe, mavi ve yeşil yansımalar bulunan bir renk. Gölgelendirmede tercih ediyorum.

GunMetal; Shimmer yapıda, gümüş ışıltılı, metalik bir mavi. Bu paletten, dumanlı göz makyajına en çok yakıştırdığım farlardan biri.


Tüm farların yakın swatchlarını hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz.


Yukarıda gördüğünüz ilk altılı, günlük kullanıma en uygun farlar ve hepsini çok çok seviyorum!

Aşağıdaki altılı ise daha çok gece makyajlarına, dumanlı göz makyajlarına uygun renkler. Bu altılıdan en çok Smog rengini seviyorum!


Özellikle bu yaz, 2014 İlkbahar-Yaz Makyaj Trendleri arasında "Renkli Eyelinerın" yer almasıyla paletteki her bir farı eyeliner olarak da kullanabilirsiniz.


Paletten çıkan fırça Urban Decay'ın Good Karma serisinden, sentetik kıllara sahip düz bir fırça. Far bazınızı ve baz renginizi uygulamakta kullanabilirsiniz. Ben bu fırçayla, özellikle pigment uygulamayı çok seviyorum!


Far bazına gelecek olursak, Primer Potion bazların orjinali. Mini boy (3,7 ml) olarak geliyor. Severek kullandığım, çok başarılı bulduğum bir far bazı. Renkleri canlandırıyor, sabitliyor ve çizgilenmelerini engelliyor. Bunun üzerine ayrıca bir yazı hazırlamayı düşünüyorum.


Bu paletten yola çıkarak söyleyebilirim ki; Urban Decay farların tek dezavantajları "tozutmaları". Ancak tonlarına, yapılarına ve duruşlarına bayılıyorum!

Sıcak tonlardan oluşan, ışıltılı fakat doğal, kullanışlı bir palet arayışındaysanız Naked paleti sevebilirsiniz.

Herkese sevgiler! :)


4 yorum:

  1. bu hayalimdeki paket <3 çok iştah açıcı anlatmışsın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim! :) Umarım en kısa zamanda kavuşursun! :*

      Sil
  2. Hayatımın paleti oldu Naked!

    YanıtlaSil