4 Mart 2014

MAC Pro Longwear Concealer


Herkese kocamaan bir günaydın! Siz bu yazıyı okurken ben çoktan kalkmış, hazırlanmış, derse gitmiş ve aklım burada, bu ürünle ilgili gelecek yorumlarınızdayken ders dinlemeye çalışıyor olacağım! :))

Efsane MAC Pro Longwear Concealer! Bu ürünü o kadar uzun zamandır merak ediyordum ki..! Nedense bir türlü denemek kısmet olmamıştı. Geçen hafta İstanbul'dayken, annemle Bahariye'ye gittiğimizde; daha Boğa'dan yukarı yürürken "Anne sence almalı mıyım? Studio Finish daha bitmedi. Çok uzun süre de bitmez. Fit Me de duruyor. Ama bu çok başkaymış. Çok merak ediyorum." diye annemin başının etini yemeye başladım. Sonunda annem kendi elleriyle beni içeri soktu ve onu aldık! :)) 


Bendeki rengi NW20.


Cam şişede gelen ve pompalı bir başlığa sahip Pro Longwear Concealer, 9 ml içeriğiyle 55 tl fiyata satılıyor. Tipik sade ve şık MAC ambalajına sahip. Bu konuda sevmediğim tek özellik; pompaya her bastığınızda gereğinden fazla ürünün dışarı çıkması! Gerçi zamanla yarım basmaya alışıyor insan ama yine de böyle bir tecrübeye gerek yoktu bence.. :) 


Performans açısından inceleyecek olursak; ağzım açık kaldı! Gerçekten bu kadar şahane, bu kadar kusursuz bir sonuç alacağımı düşünmemiştim! İnanamadım; tekrar ve tekrar denedim! Günlerce elimde aynayla gezdim! Mutluluktan havalara uçuyorum, çünkü hayatımın kapatıcısını buldum!!! :) 

Öncelikle likit ürün olmasına rağmen oldukça yoğun bir yapısı var. Uygulama açısından fırçalar beni pek memnun etmedi. Beauty Blender ve Real Techniques süngerim bu konuda çok daha iyi performans sağladılar. Yine de genellikle yüzük parmağımı kullanmayı tercih ediyorum.

Oldukça kapatıcı. En sevdiğim yanı ise; çok çabuk kuruyor ve çabucak sabitleniyor. Sabitlendikten sonra asla uçmuyor, gitmiyor. Gün içinde eliniz o tarafa gitse bile yerinden kıpırdamıyor. Ve çizgilere dolmuyor. Tertemiz, pürüzsüz bir görünüm sağlıyor. 

Kurutucu bir yapıya sahip olduğundan, uygulama öncesinde göz altlarınızı mutlaka nemlendirmenizi öneriyorum.

Pro Longwear Concealer, hızlı kuruyup sabitlendiğinden dolayı, göz bazı olarak da sıkça tercih ediliyor.

Ayrıca listenin başında Kim Kardashian olmak üzere pek çok ünlü isim, fondöten amacıyla kullanımda da bu üründen oldukça memnun.


Yukarıda elimin kenarına koyduğum bir nokta ürünün; dağıtılmış, yedirilmiş halini hemen aşağıda görebilirsiniz. Özellikle elimin kenarını tercih ettim; çizgilenmeler daha çok ve hatta göz altına göre daha aşırı olduğundan net bir ayırım yapabilesiniz diye. 

Yakından da incelediğiniz gibi; çizgilere dolmuyor, birikme yapmıyor, aydınlık bir sonuç sağlıyor ve tabi ki gün sonunda siz silene kadar orada!


İmkanı olan herkesin muhakkak edinmesi gerektiğini düşündüğüm bir ürün! Kapatıcılara zaafı olan biri olarak, şu sıralar "Bir tek Pro Longwear olsun, tamam!" diyerek dolanıyorum! :)

Siz Pro Longwear Concealer kullandınız mı? Düşünceleriniz neler?


17 yorum:

  1. Mac böyle güzel ürünler sundukça paramızın cepte kalması ne de zorr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha! Aynen aynen! :))) Ama şimdi yiğidi öldürüp hakkını yemeyelim, her kuruşun hakkını vermiyor mu.. :)

      Sil
    2. işini iyi yaptığı tartışılmaz güle güle kullan nice Mac'leree ;))

      Sil
  2. Ben de şuan canıma tak etmiş vaziyette artık en iyisinden bi kapatıcı alayım da bitsin bu çilem derken senin bu yazınla mac ten kendime uygun rengi artık bulup almam gerektiğine emin oldum...nars da insanı cezbediyor buarada sakın deneme tekrar günaha girersin valla o_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahaha :)) Yok yok, Pro Longwear tamamdır! Nars da övgüler alıyor ama hiçbir zaman Pro Longwear'la kıyaslanmadı bile! ;) Çok sorunlu göz altların varsa concealer öncesinde bir corrector bak derim. Bobbi Brown Corrector yazım da mevcut blogda. Bence ikisinin halledemeyeceği göz altı yok bu dünyada! :))

      Sil
    2. Şule şuan sana "ah bacııım" demek istedim :)) corrector da aldım önce ama sanki rengi açık geldi bana tam verim alamıyorum o sebepten ama 75 lira verince de bırakamıyorum :( ay valla omzunda ağlayacak biri lazım bana şuan!! Son çare mac diyeceğim o vakit hadi bakalım :(

      Sil
    3. Seni o kadaar iyi anlıyorum ki! Bilemezsin! Corrector almaya gittiğimde concealer gibi uygulayıp en açık rengini mi önermediler.. Almadım, başka zaman tekrar gittim; concealerın üstüne mi sürmediler... :)))) Güler misin ağlar mısın!! Bence sen correctorunu da al yanına, MAC'e öyle git. Durumu anlat. Belki onlar correctorunla kombinleyebileceğin başka bir ürün önerirler? Tabi hangi renk corrector verdiler bilmiyorum ama..

      Sil
    4. Ben de mağazanın ışıklarına aldanıp güvendim :( ben kii esmerim bisque verdiler neye uydurdu onu bilemedim :-D

      Sil
  3. Yazinizi okuyunca heyecanlandim:) guzel bi kapaticiya ihtiyacim vardi.bb letlr cclerle idare ediyorum sizin gibi tavsiye uzerine almak ivin deniyecegim tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun kalmayan birini görmedim, duymadım. Sonunda bizzat denedim ve kesinlikle gözüm kapalı tavsiye ediyorum! Asla pişman olmazsınız! :)

      Sil
  4. Hayirli olsunn :) yapisi cok kalin mi peki? Heveslendim ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim! :) Yok hayır, çok kalın bir yapısı yok ama inanılmaz örtücü! :) Hele o sabitlenişi .. Bir dakika mı kıpırdamazsın yerinden arkadaş! :))

      Sil
  5. Mac böyle güzel ürünleri piyasaya sürdükçe cepte para kalması pek zor görünüyor.
    güle güle kullan :)

    YanıtlaSil
  6. Renkler konusunda yeterince araştırma yapmadan,çabucak online alınca çok koyu bir rengini aldım. İçim acısa da kullanamıyorum. Sabitlenmesini test etmek için bir kez denedim ve mükemmeldi. Kötü çıksa daha çok sevinirdim :p Ne yazık ki Trabzon'da MAC yok.Ve çok ama çok sorunlu göz altlarım var. Böyle bir soru sormak saçma gelebilir belki ama fikrini duymak istiyorum. Esmerim ve göz altlarım cidden inanılmaz koyu. 40 aldım ( hangi akla hizmet bilmiyorum ) ama siyahi hanımlara göre o sanırım :D Şimdi senin cilt tonunla ve kullandığın renkle karşılaştırınca acaba rengim 30 falan mı diye düşündüm. Bir kez daha online olarak şansımı denemek istiyorum. Sence şansımı nw 30'dan yana mı kullanmalıyım ? Lütfen cevap vermekten çekinme,fikrini duymak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      Çok üzüldüm ya :( Sizi görmeden böyle bir öneride bulunamam maalesef :/ Ne desem yalan olur ki :/ Ama size şöyle yardımcı olayım; özellikle yabancı bloggerların bu ürün hakkındaki postlarını inceleyin. Türklerden daha çok kaynak bulabileceğiniz için yabancıları öneriyorum. Onlar da swatchları ile paylaştıkları için kendinize en yakın ten rengine sahip kişinin kullandığı rengi deneyebilirsiniz. :) Tabi ki en sağlıklısı deneyerek almanız olurdu ama bu şekilde de en yakını bulabilirsiniz diye düşünüyorum. :)

      Sil
    2. Çok teşekkürler cevap için :)

      Sil
  7. meraba şule hanım siz kapatıcının hangi tonunu aldınız numarasını söyleyebilirmisiniz yüz tonum size yakın denemek istiyorum teşekkürler..

    YanıtlaSil