27 Kasım 2013

Sigma F80 Flat Top Kabuki Brush


Günaydın! Günün yazısı, uzun zamandır istediğim ve bir buçuk ay kadar önce kavuştuğum, kavuştuğumdan beri her gün kullandığım fırçam Sigma F80 üzerine!

Diğer pek çok fondöten fırçasına göre farklı bir yapısı var. Öncelikle fırça sapı diğer fırçalardan daha kalın ve parlak. Tüyleri tutan metal aparatta bulunan Sigma logosu oldukça şık duruyor. 


Tüyler sık, düz, sentetik ve yumuşacık! İşte bu kadar şöhretin asıl sebebi bu tüyler.

Özellikle likit ve bir tık katı yani "kremsi" ürünleri uygulayışı harika! Kesinlikle fırça izi kalmıyor ve ne ürünü uygularken ne de yıkarken tüylerin dökülmesi gibi bir durum söz konusu değil.


Ürünün sıkça duyulan iki sıkıntısına gelecek olursak; ilki "ürün yemesi". Çok az miktarda ürün yemesi var ama bu size sıkıntı yaratacak kadar ciddi boyutlarda değil. İkincisi ise temizlenmesi; bu da ne ile yıkadığınıza göre başınıza gelecek yada gelmeyecek bir durum. İlk kullanımlarımda "bulaşık jeli + 1-2 damla zeytin yağı" ile yıkadım ancak ciddi sıkıntı yaşadım temizleme konusunda. Fırçada ürün kaldı ve çıkaramadım. Durulamak da epey zor oldu. Ancak kalitesine güvendiğim antibakteriyel bir sıvı sabunla ve beyaz sabunla dönüşümlü yıkadığımda bu sorunlar ortadan kalktı!


Kesinlikle gözüm kapalı tavsiye edeceğim, çok başarılı bir fırça.

Ben bu fırçayı Instagram üzerinden bir hesaptan 50tl'ye aldım ve 12tl de kargo ücreti ödeyerek toplam da 62 tl'ye sahip oldum.

Herkese sevgiler! :)



2 yorum:

  1. Sulecim, fondoten icin f80 i mi rt expert face brushi mi tavsiye edersin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kapışırlar :) Aslında ikisi cok baska tarzda fırçalar. Ama Expert Face Brush kazanır. Hem uygulamasını F80'den daha çok beğeniyorum hem de temizlemesi ve kuruması F80'den daha kolay ve çabuk. Bu arada Expert Face Brush zerre ürün yemiyor. Herseyi düşününce tabi ki Expert Face Brush. :)

      Sil