15 Ocak 2014

TERMAL SULAR // Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?


Hayatımda yaklaşık bir senedir yeri olan termal suları, şimdiye kadar yazmamış olmam çok garip. Cilt bakımımın en önemli parçalarından biri olan termal su neymiş, neye yararmış, nasıl kullanılırmış; buyurun...

Termal su; doğal yollarla mineral içeriklere sahip, iyileştirici etkileri dolayısıyla tedavi amaçlı kullanılan ve bu sebepten de sağlık alanında da rağbet gören arı, kaynak suyudur. Bakteriolojik açıdan saftır. Temel elementler açısından ise oldukça zengindir.

Hassas, aşırı hassas, alerjik ve yıpranmış ciltlerin bakımı için özellikle uygundur.

Cildi nemlendirme özelliğine sahiptir.


Termal suların geniş kullanım alanlarından birkaçını yazmak istiyorum;
Güneş yanıkları, traş sonrası, genel cilt bakımından sonra, epilasyon sonrası, akne bakımından sonra, yaralanmalarda, bebeğiniz için pişiklerde, Rosaceae ve cilt kızarıklıklarında,  makyaj sabitlemek için, cildinizi ferahlatmak için, makyaj öncesinde-sonrasında, fırça-sünger ıslatmada... 

Bu liste uzar gider.. :)


Peki ben termal suyu nerelerde, ne amaçla kullanıyorum?

Sabah ve akşam, her cilt temizliğimden sonra, nemlendirici ve cilt serumumdan önce tüm yüzüme püskürtüyorum. Yaklaşık bir dk bekledikten sonra yüzümü tampon hareketlerle, günlük değiştirdiğim bana özel yüz havlularımdan biriyle kuruluyorum. Yüzümü silmiyorum! Dokundurup çekerek kuruluyorum. Arkasından önce cilt serumumu, sonra da nemlendiricimi uyguluyorum. Bu rutin benim vazgeçilmezim!

Bunun dışında makyajım bittikten sonra uzaktan, azıcık bir miktar püskürtüyorum yüzüme. Bu hem makyajımı sabitliyor hem de makyajın daha doğal durmasını sağlıyor. Bu konuda en meşhur ürün olan MAC Fix + ile aynı işi sağlıyor.

Makyaj uygulamarımda fırçamı ıslatmam gerektiğinde de yine termal suyumu kullanıyorum. 

Ayrıca her türlü alerji, kaşıntı, yanma ve hatta açık yaralarda dahi hem temizlemek hem de yatıştırmak amacıyla termal su kullanıyorum.


Şimdiye dek La Roche Posay, Vichy ve Avene'in termal sularını kullandım. Hatta Avene'in termal suyunu çok merak ettiğimi ve hala denemediğimi 2013 Favorilerim (click!) videosunda duyan, canım arkadaşım İpek'in bana yılbaşı hediyelerinden biri oldu Avene Termal Su! Bir kez daha ona çok teşekkür ediyorum buradaan! :))

Bir sıralama yapacak olursam, en çok Avene'in termal suyunu sevdim. İkinci olarak da La Roche'unkini. Vichy sıralamada sona kalıyor. Diğer ikisi kadar çok beğenmedim Vichy'nin termal suyunu.

Cilt tipiniz, cilt sorununuz, hassasiyet dereceniz ne olursa olsun; bir termal suyunuz hep olsun! Ve hatta hep çantanızda olsun! İnanın çok faydasını göreceksiniz!

*Markasına göre fark etmekle beraber; 50 ml'liklerin fiyatları 12-15 tl arası, 150 ml'liklerin fiyatları 25-28 tl arası ve 300 ml'liklerin fiyatları da 30-33 tl arasında.

Herkese güzel ve sağlıklı günler diliyorum! :)



39 yorum:

  1. Canım çok iyi oldu bu yazıyı yazman, hiç anlayamamıştım termal suların ne işe yaradıklarını ama şimdi almayı düşünüyorum :)) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canıım :) İnsanın elinin altında her zaman bulunması gereken bir şey! Muhakkak almalısın. Çok öpüyoruum! :)

      Sil
  2. Merhaba Şule ,
    ilk defa youtube'da videonu gorup blogunu buldum ve hem youtube kanalını hem blogunu cok begendim.
    Termal su kullanma konusunda tembelim ama bundan sonra daha dikkatlı kullanacagım. Hatta minik boylar gercekten cantada tasımak icin cok ideal:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Çok teşekkür ederim, çok sevindim! :) Evet termal sular, minik boyları tam çantada taşımaya uygun, çok kullanışlı harikalar! :)) Eksik etmemelisin. :) Görüşmek üzere, sevgiler.. :)

      Sil
  3. Hepimizi termal su manyağı yaptın:))) 2013 favorilerim vidyondan sonra merakla ben de kullandım bebiş:) sonuç: tabiki mükemmel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha :))) Yaşasıınn! :) Nasıl sevindim okuyunca! :))

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. Eczanelerden alabilirsiniz. :)

      Sil
    2. Teşekkürler :) Birde bende kılcal damar çatlaması var burnumun üzerinde onunla ilgili bilgin varsa biraz bilgi verebilrmisin nasıl ürünler tercih etmem gerekiyor neler kullanmmam gerekiyor bir kaç ürün yan etki yaptı daha çok kızarıklık yaptı kullanmayı bıraktım bilgilerirsen sevinirim. Senin bahsettiğin konulara güveniyorum :)

      Sil
    3. Termal su her cilt tipine, her cilt problemine uygundur. Gönül rahatlığıyla kullan. Ama kılcal damar çatlaması diyorsan ona benim boyum yetmez. Daha doğrusu doktordan başka kimsenin harcı değildir. Mutlaka ama mutlaka bir dermatologa git. Mümkünse cihazla da kontrol edecekleri kapsamlı bir yere git. Ve doktora gitmeden de sakın bir ürün deneme, kullanma ve şu an kullandığın şeyleri değiştirme. Bir arkadaşımda aynı problem var, çok sıkıntılıydı gerçekten. Doğru doktor ve doğru tedaviyle bir haftada gözle görülür bir düzelme oldu! :)

      Sil
    4. Merhabalar Sule hanim, benimde problemim kilcal damar, rica etsem arkadasinizin gitti dr'un ismini paylasirmisiniz??

      Sil
  5. Alışverişime ilk ekleyeceğim ürün olacak ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka dene ve deneyince düşüncelerini benimle paylaaş! :)

      Sil
  6. merhaba senin sürekli takip ediyorum ve bir hesapda senin videolarını gördüm. Ben bile rahatsız oldum eminim sende böyle şeyler olmasından rahatsız olmuyosundur haber vermek istedim :) https://www.youtube.com/channel/UCj3-faPYuwPLNQAjnYH1cJw/videos

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Hemen ilgileneceğim. :)

      Sil
  7. burnumun kenarlarında yağlı egzama var kuru bi görüntü oluyor çözüm olur mu :)
    ankara çevikten saygılar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yatıştırır, rahatlatır fakat tam tedavi sağlamaz. Bir dermatologa mutlaka görünün derim. Sevgiler. :)

      Sil
  8. Merhaba! Ben 16 yaşındayım ve cildimde tıbbi açıdan bir sorun yok. Acaba bu termal suyu kullansam bir sakıncası olur mu? Ve cildime bir fayda sağlar mı güzelleştirmesi açısından? Şimdiden teşekkür ederim, seni çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. :) Hayır hiç bir şekilde bir sıkıntı yaratmaz. Biraz daha nem takviyesi sağlayarak cildini canlandırır. :)

      Sil
  9. Benim dudak üstümde ağdadan oluşmuş ağda lekeleri var acaba işe yarar mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Lekelere gözle görülür bir fayda sağlamaz maalesef.

      Sil
  10. Seni daha yeni takip etmeye başladım ve çok memnunum...Bu benim ilk blog takibim seni çok sevdim ve artık hep takip etmeyi düşünüyorum her şey için teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabaa. :) Çok teşekkür ederim. :) Daha sık görüşmek üzere. Sevgiler.. :)

      Sil
  11. Sesli kitap yapmayı düşündünüz mü? Hatta Sosyal sorumluluk projesi bile gerçekleştirebilir siniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hiç düşünmemiştim.

      Sil
  12. Şuan ben de Vichy Termal Su kullanıyorum, Avene markasınınkini de merak ediyorum, peki sana göre neden Avene bir tık daha önde, ne açıdan? Bu arada youtube üzerinden de böyle güzel ve faydalı bir bloğunun olduğunu mutlaka duyurmalsın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. :) Avene bir tık daha önde çünkü; nemlendirici kullanmadığım zamanlarda da nemlendirici yerine kullanıyorum termal suyu ve makyaja başlamadan önce sıkıyorum, Avene diğerlerine göre daha iyi bir nem dengesi sağlıyor. Ayrıca (benim güneş alerjim var) sıcakladığım, kızarmaya başladığım zamanlarda en iyi ve hızlı Avene yatıştırıyor. Bu sebepten en çok Avene'in termal suyunu seviyorum. :)

      Sil
    2. Bu yorum çok bilgilendirici oldu benim açımdan, çok teşekkür ederim bu arada mezun olmuşsun tebrikler!!!

      Sil
  13. Sitede size ulasabilecegimiz bir irtibat mail adresi yok?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz söyleyince fark ettim, çok teşekkürler. sule.karaok@gmail.com mail adresim.

      Sil
  14. çok güzel bir yazı olmuş ben la roche posay ve avene arasında kalmıştım sizin yazınızı okudum iyi geldi teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. :) Çok sevindim yardımcı olmasına. :)

      Sil
  15. yüzünüzü temizledikten sonra termal su sıktığınızı yazmışsınız. peki o arada tonik kullanmıyor musunuz? yani tonik yerine mi termal su kullanıyorsunuz acaba? teşekkürler.., sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ben tonik kullanmıyorum. :) Herkes için zorunlu bir adım değil zaten. :)

      Sil
  16. merhabalar :) sizi bloğumu açmadan önce sürekli internet kanalından takip ediyordum tavsiyeleriniz ve tecrübelerinizin bana katkısı oldu ayrıca çok tatlısınız :) 3 gün önce blogumu açtım :) baya bir acemiyim haliyle hatta az evvel kullandığım termal su Avene ile ilgili bir post yazdım :) Kesinlikle Avene bir numara çok faydalı bir yazı yazmışsınız teşekkürler iyi günler :)

    YanıtlaSil
  17. Bu yazıyı okuduktan sonra kesinlikle almam gereken bir ürün olduğunu anladım, Çok teşekkürler Şulecim. Videoların çok seviyeli ve anlatimin çok güzel .Tek biirsey sormak istiyorum Cilt temizle Rutinim de ben topicrem ürününü kullanıyorum termal su olarak aynı markadan mi devam etmeliyim yoksa La Roche kullansam nasil olur? Simdiden tekrar teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
  18. Sule abla acaba kuru ciltlerde de ise yarar mı? yani nemlendirmek icin. alerjik bir cildim var. ayrica hangisini onerirsin ?

    YanıtlaSil